VM

دهکده اندیشه‌ها
تعامل اندیشه‌ها، راهی مطمئن برای تغییر

سرفصل‌های توصیه شده برای نویسندگی

در این بخش بعضی از سرفصل‌ها برای نویسندگی به همراه شرح آنها آمده است. موارد زیر صرفاً به عنوان نمونه ارائه شده و قطعاً سرفصل‌های دیگری با توجه به توضیحات بخش «دامنهٔ فعالیت این رسانه» و نگاه خلاقانهٔ شما نویسندهٔ محترم، قابل افزودن به این لیست خواهد بود.
توجه نمایید؛ همانطورکه قبلاً توضیح داده شده است، در تمام سرفصل‌ها و موضوعات، تمرکز این رسانه روی ایده‌پردازی و نظرات نویسنده است. بنابراین نگاه تحلیلی و نقادانهٔ نویسنده به مطالب و موضوعات پیرامون ایشان، محور اصلی تهیهٔ یک نوشته را تشکیل می‌دهد.

نویسندهٔ محترم؛ اگر کتابی را قبلاً مطالعه کرده‌اید و علاقه‌مندید پیرامون نکات مورد توجه‌تان ابراز نظر نمایید؛ لطفاً به موارد زیر توجه کنید:

  1. هدف از تهیه چنین مقالاتی، در وهلهٔ اول بحث و ایده‌پردازی با نگاه تحلیلی و نقادانه پیرامون نکات اجتماعی و ارزشمند کتاب و خط فکری نویسنده است و در اولویت بعدی معرفی آن کتاب قرار می‌گیرد. موضوع این نوشته‌ها، کتاب‌هایی است که از ارزش و اهمیت کافی برای تهیهٔ مقاله و آگاهی‌رسانی برخوردار باشند.
  2. توصیه می‌شود نکات یا فرازهایی از کتاب که مورد توجه شما قرار گرفته است را انتخاب کنید و پیرامون آن ایده‌پردازی و اظهار نظر نمایید.
  3. از ارائهٔ یک مقاله به شکل خلاصهٔ کتاب یا توضیح فصل‌بندی آن اجتناب کنید.
  4. در مورد کتاب‌های داستانی، نویسندهٔ مقاله نباید قسمت‌های مهم یا هیجان‌انگیز داستان که قرار است در ادامه یا انتهای کتاب مشخص شود را فاش نماید و از جذابیت داستان بکاهد.
  5. آنچه که مورد تأکید است پرداختن به ایده و نظرات شخصی خود است و از اضافه کردن نظرات دیگران بجای نظر خود اجتناب کنید.
  6. تلاش کنید تا حجم این گونه مقالات را کمتر از ۱۲۰۰ کلمه نگهدارید.
  7. در این گونه نوشته‌ها تیترگذاری و بخش‌بندی بیش از حد، از جذابیت نوشته می‌کاهد و توصیه می‌شود از عناوین در حداقل ممکن استفاده شود و ترجیحاً موارد را داستان‌گونه و متصل بیان نمایید.

نویسندهٔ محترم؛ اگر آشنایی و شناخت مناسبی از یک شخصیت تأثیرگذار، الهام‌بخش یا عبرت‌آمیز دارید و علاقه‌مندید مطالبی را به همراه ایده و نظرات خود دربارهٔ آن شخصیت، در قالب یک نوشته ارائه نمایید؛ لطفاً به موارد زیر توجه کنید:

  1. هر شخصیت تأثیرگذار علمی، سیاسی، تاریخی، هنری و...، با عملکرد مثبت یا بعضاً منفی، مشهور یا کمتر شناخته‌شده در دهکده اندیشه‌ها، «چهره» نامیده می‌شود و می‌تواند به عنوان موضوعی برای تهیهٔ یک نوشته در نظر گرفته شود با لحاظ این قید که آن نوشته الزاماً حاوی مطالب آموزنده و تأمل‌برانگیز باشد و این نکته به انتخاب موضوع و شیوهٔ نگاه نویسنده بستگی دارد.
  2. هدف از تهیه چنین مقالاتی، ارائهٔ توضیحات و ایده‌پردازی با نگاه تحلیلی و نقادانه دربارهٔ یک شخصیت، خط فکری و عملکرد او بر اساس تجارب و مطالعات شخصی نویسنده است. همچنین بحث دربارهٔ تأثیرات آن شخصیت بر جامعه از اهمیت بالایی برخوردار است.
  3. با توجه به اینکه در مورد اشخاص و چهره‌های معروف، مطالب زیاد و بعضاً تکراری در سطح فضای مجازی منتشر شده است. برای جلوگیری از تکرار مجدد توصیه می‌شود با نگاه تحلیلی و نقادانهٔ خاص، نوشتهٔ خود را متمایز نمایید، مانند پرداختن به برشی با اهمیت (با جزئیات بیشتر) از زندگی آن شخصیت و یا پرداختن به خط فکری و تأثیرگذاری آن چهره و یا پرداختن به ویژگی مهم و خاصی از آن شخصیت.
  4. تهیه چنین نوشته‌هایی نباید به قصد تبلیغ برای اشخاص باشد.
  5. با تمرکز و تحقیق روی جنبه‌های مورد توجه و علاقهٔ خود، حس و حال خود را درباره آن چهره به نظر مخاطب برسانید و نوشته‌‌ای یکتا و جذاب ارائه نمایید.
  6. تلاش کنید تا حجم این گونه مقالات را کمتر از ۱۲۰۰ کلمه نگهدارید.
  7. در این گونه نوشته‌ها تیترگذاری و بخش‌بندی بیش از حد، از جذابیت نوشته می‌کاهد و توصیه می‌شود از عناوین در حداقل ممکن استفاده شود و ترجیحاً موارد را داستان‌گونه و متصل بیان نمایید.

نویسندهٔ محترم؛ اگر علاقه‌مند به بازتعریف و بحث و ایده‌پردازی پیرامون یک رویداد تاریخی هستید و به مناسبت سال‌روز آن رخ‌داد، مایلید مطالبی را به همراه نظرات خود دربارهٔ آن رخ‌داد در قالب یک نوشته ارائه نمایید؛ لطفاً به موارد زیر توجه کنید:

  1. مناسبت‌های تقویمی (تاریخی) شامل کلیهٔ رویدادهای ایرانی، خارجی و بین‌المللی می‌شوند با لحاظ این قید که الزاماً حاوی مطالب ارزشمند، الهام‌بخش و تأمل‌برانگیز باشند و این نکته به انتخاب موضوع و شیوهٔ نگاه نویسنده بستگی دارد.
  2. هدف از تهیه چنین مقالاتی، نگاه تحلیلی و نقادانه به مناسبت‌های تاریخی، و بحث و ایده‌پردازی پیرامون آن است. این گونه نوشته‌ها براساس اطلاعات در دسترس و تجارب و دانسته‌های شخصی نویسنده تهیه می‌شود.
  3. لازم است که نویسندهٔ مقاله، آشنایی و شناخت مناسبی از موضوع مد نظر داشته باشد و پس از تحقیق و مطالعهٔ کافی، و با محوریت ایده و نظرات شخصی، نوشتهٔ مؤثری را تهیه کند.
  4. با توجه به این نکته که این گونه نوشته‌ها دقیقاً در سال‌روز آن رویداد تاریخی منتشر می‌شود، لازم است که به گونه‌ای برنامه‌ریزی کنید که نوشتهٔ شما حداقل ۳ روز قبل از سال‌روز آن مناسبت، نهایی شود.

منظور از این سرفصل، تهیهٔ نوشته و مقاله دربارهٔ اتفاق‌ها و پیشامدهای جدیدی هستند که معمولاً به شکل پیش‌بینی نشده‌ای رخ می‌دهند و ارزش اجتماعی و جنبهٔ عمومی آن قابل توجه است.
نویسندهٔ محترم؛ اگر علاقه‌مند به تهیهٔ نوشته در خصوص یک رخ‌داد یا پیشامد هستید که اخیراً اتفاق افتاده است و مایلید مطالبی را به همراه ایده و نظرات خود دربارهٔ آن رخ‌داد بیان نمایید؛ لطفاً به موارد زیر توجه کنید:

  1. یک رخ‌داد یا پیشامد می‌تواند در طیف رویدادهای کوچک و بزرگ ایرانی، خارجی و بین‌المللی باشد با لحاظ این قید که الزاماً حاوی مطالب الهام‌بخش، تأثیرگذار و تأمل‌برانگیز بوده و این نکته به نوع و شیوهٔ نگاه نویسنده بستگی دارد.
  2. هدف از تهیه چنین مقالاتی، نگاه تحلیلی و نقادانه به رخ‌داد، و بحث و ایده‌پردازی پیرامون آن است. این گونه نوشته‌ها براساس اطلاعات در دسترس و تجارب و دانسته‌های شخصی نویسنده تهیه می‌شود.
  3. لازم است که نویسندهٔ مقاله، آشنایی و شناخت مناسبی از موضوع مد نظر داشته باشد و پس از تحقیق و مطالعهٔ کافی، و با محوریت ایده و نظرات شخصی، نوشتهٔ مؤثری را تهیه کند.

نویسندهٔ محترم؛ اگر فیلم، تئاتر یا سریالی را قبلاً دیده‌اید و علاقه‌مندید نظرات خود را دربارهٔ آن اثر و فحوا و پیام آن، در قالب یک نوشته ارائه نمایید؛ لطفاً به موارد زیر توجه کنید:

  1. هدف از تهیه چنین مقالاتی، در وهلهٔ اول بحث و ایده‌پردازی با نگاه تحلیلی و نقادانه پیرامون نکات اجتماعی و ارزشمند فیلم، تئاتر یا سریال و خط فکری نویسنده و کارگردان است و در اولویت بعدی معرفی، نقد و بررسی هنری آن اثر قرار می‌گیرد. موضوع این نوشته‌ها، آثاری است که از ارزش و اهمیت کافی برای تهیهٔ مقاله و آگاهی‌رسانی برخوردار باشند و جنبه‌های مثبت‌شان بیشتر از نقاط منفی آنان باشد و آثاری که از دید نویسنده برآیند مثبتی ندارد خارج از برنامه این رسانه قرار دارد.
  2. توصیه می‌شود نکات یا فرازهایی از فیلم، تئاتر یا سریال که مورد توجه شما قرار گرفته است را انتخاب کنید و پیرامون آن ایده‌پردازی و اظهار نظر نمایید.
  3. از ارائهٔ یک مقاله به شکل خلاصه داستان اجتناب کنید.
  4. نویسندهٔ مقاله نباید قسمت‌های مهم یا هیجان‌انگیز داستان که قرار است در ادامه یا انتها مشخص شود را فاش نماید و از جذابیت داستان بکاهد.
  5. آنچه که مورد تأکید است پرداختن به ایده و نظرات شخصی خود، دربارهٔ آن فیلم، تئاتر یا سریال است و از اضافه کردن نظرات دیگران بجای نظر خود اجتناب کنید.
  6. تلاش کنید تا حجم این گونه مقالات را کمتر از ۱۲۰۰ کلمه نگهدارید.
  7. در این گونه نوشته‌ها تیترگذاری و بخش‌بندی بیش از حد، از جذابیت نوشته می‌کاهد و توصیه می‌شود از عناوین در حداقل ممکن استفاده شود و ترجیحاً موارد را داستان‌گونه و متصل بیان نمایید.

منظور از این سرفصل، تهیهٔ نوشته و مقاله دربارهٔ موضوع‌های مثبت یا مشکلات اجتماعی، اخلاقی و فرهنگی است که در اطراف ما وجود دارد و یا امکان وقوع آن محتمل است. نویسنده در این گونه مقالات به بحث و نقد و بررسی موضوع و سوژه می‌پردازد و توجه مخاطب را به جنبه‌های پیدا و نهان آن جلب می‌نماید.

منظور از این سرفصل، تهیهٔ نوشته و مقاله دربارهٔ موضوع‌های هنری است. نویسنده در این گونه مقالات به بحث و نقد و بررسی موضوع با رویکرد پیام سوژهٔ هنری و همچنین نحوه و میزان تأثیرگذاری آن در جامعه می‌پردازد و توجه مخاطب را به جنبه‌ها و اندیشه‌های پیدا و نهان آن جلب می‌نماید.

منظور از این سرفصل، تهیهٔ نوشته و مقاله دربارهٔ یک ترانه و موسیقی آن است. نویسنده در این گونه مقالات به بحث و نقد و بررسی موضوع و سوژه از لحاظ معنا، مفهوم، تأثیرگذاری در جامعه و همچنین از منظر هنری و فنی می‌پردازد و توجه مخاطب را به جنبه‌ها و اندیشه‌های پیدا و نهان آن جلب می‌نماید.

توجه نمایید؛ «برای تهیهٔ مقاله در این حوزه لازم است که نویسنده دارای تحصیلات دانشگاهی مرتبط باشد.»
منظور از این سرفصل، تهیهٔ نوشته و مقاله دربارهٔ موضوع‌ها و مشکلات مربوط به سلامت روان و روانشناسی است که در اطراف ما وجود دارد و یا امکان وقوع آن محتمل است. نویسنده در این گونه مقالات به بحث و نقد و بررسی موضوع و تأثیرات آن بر جامعه با رویکرد اجتماعی می‌پردازد و توجه مخاطب را به جنبه‌های پیدا و نهان آن جلب می‌نماید.
هدف از این گونه مقالات؛

  • موضوع‌های مربوط به بیماری یا اختلال: هدف از این گونه نوشته‌ها، آموزش شیوهٔ پیشگیری، کنترل و درمان یک بیماری یا اختلال نیست بلکه تمرکز روی شناسایی بیماری یا اختلال به شکل اجمالی و تأثیرات منفی آن در زندگی شخصی و اجتماعی فرد و همچنین اثرات آن بر جامعه و نحوهٔ تعامل جامعه با شخص بیمار و اهمیت درمان است.
  • موضوع‌های غیر بیماری یا اختلال: موضوع‌ها و نکات علمی و کاربردی غیر از بیماری و اختلال که رعایت آنها در اصلاح زندگی اجتماعی مؤثر است، می‌تواند سوژه‌ای مناسب برای بررسی و تحلیل باشد.

منظور از این سرفصل، تهیهٔ نوشته و مقاله دربارهٔ موضوع‌ها و رخدادهای تاریخی است. نویسنده در این گونه مقالات به بحث و نقد و بررسی موضوع و سوژه با رویکرد یادآوری و پیام عبرت‌آموز برای جامعه می‌پردازد و توجه مخاطب را به جنبه‌ها و اندیشه‌های پیدا و نهان آن جلب می‌نماید.

منظور از این سرفصل، تهیهٔ نوشته و مقاله دربارهٔ موضوع‌های مثبت یا مشکلات مربوط به ساختار و عرف اداری در سازمان‌ها، نهادها، ادارات و شرکت‌ها (دولتی یا غیردولتی) است. نویسنده در این گونه مقالات به بحث و نقد و بررسی موضوع و سوژه می‌پردازد و توجه مخاطب را به جنبه‌های پیدا و نهان آن جلب می‌نماید.

منظور از این سرفصل، تهیهٔ نوشته و مقاله دربارهٔ موضوعات و مشکلات مربوط به امور حقوقی و قوانین مرتبط است. نویسنده در این گونه مقالات به بحث و نقد و بررسی موضوع از زاویه ضعف یا خلأ قوانین یا نحوهٔ اجرای قوانین می‌پردازد و توجه مخاطب را به جنبه‌های پیدا و نهان آن جلب می‌نماید.