VM

دهکده اندیشه‌ها
تعامل اندیشه‌ها، راهی مطمئن برای تغییر

نحوهٔ همکاری

کلام اول، حضور شما نویسندهٔ محترم؛

«... در این دوران ناخوش احوال، کم نیستند کسانی که حس زیبای تعهد و همیاری را در خود زنده نگه می‌دارند، کسانی که خود را دغدغه‌مند مسائل گذشته و حال و آینده می‌دانند و به پاس توانایی خود، طریق آگاهی‌بخشی را برگزیده‌اند.»
،
دهکده اندیشه‌ها به منظور ارتقاء سواد اجتماعی جامعه و ایجاد فضای آزاداندیشی و اندیشه‌ورزی از طریق تهیه و توسعهٔ محتوای متنی فارسی، دست یاری به سوی شما دراز می‌کند و با افتخار از شما صاحب اندیشه و نویسندهٔ محترم دعوت به همراهی و همکاری می‌نماید.
،
در دهکده اندیشه‌ها مشتاقِ همکاری با عزیزانی هستیم که علاقهٔ خود را چراغ راه ساخته‌اند و با شکل نگاه خود مفهومی تازه به موضوع می‌بخشند و علاوه بر خود، مخاطب را به اندیشه‌ورزی و تأمل وامی‌دارند.
. . .
برای شروع این همکاری به بستری هموارتر و محکم‌تر از قواعد مرسوم نیاز داریم و قبل از هر توضیحی اعلام می‌کنیم که همانند شما به اصول اخلاقی معتقدیم و تمام توضیحاتی که در ادامه آمده است در کنار این اصول تفسیر می‌شود.
نویسندهٔ محترم، برای ثمر بخشی هر چه بیشتر همکاری در این رسانه، از شما درخواست می‌شود قبل از هر اقدامی مطالب این صفحه را با دقت و بطور کامل مطالعه بفرمایید و درصورت هرگونه ابهام، سؤالات خود را مطرح نمایید.

فهرست مطالب

نویسندگی در دهکده اندیشه‌ها به دو روش امکان‌پذیر است و هر نویسنده می‌تواند هم‌زمان در هر دو شیوه مشارکت نماید:

  1. نویسندگی و اهداء نوشته:
    با عنایت به این مهم که رسانهٔ دهکده اندیشه‌ها هیچگونه وابستگی به نهادهای حاکمیتی، دولتی و نیمه دولتی ندارد و صرفاً با حمایت‌های شخصی افراد علاقه‌مند به توسعهٔ سواد اجتماعی اداره می‌شود، در صورتی که برخی از نویسندگان امکان حمایت و همراهی به شکل اهداء بعضی از نوشته‌های خود را با اهداف عام‌المنفعه دارند مطمئناً مورد استقبال این رسانه واقع خواهد شد و پیشاپیش دهکده اندیشه‌ها قدردان توجه آن عزیزان است.
    در این روش نویسنده راجع به طیف وسیعی از موضوعات مورد علاقهٔ خود، امکان تهیهٔ نوشته و انتشار دارد.
  2. نویسندگی همراه با حق‌التألیف:
    اگرچه که این رسانه مبلغی را به عنوان حق‌التألیف، و در حد مقدورات تقدیم نویسندگان محترم می‌نماید ولی ناگفته عیان است؛ در برابر اوقاتی که یک نویسنده برای تهیهٔ یک نوشته صرف می‌کند و زحماتی که برای این منظور متحمل می‌شود، این وجوه و مبالغ به تنهایی نمی‌تواند انگیزهٔ کافی برای ادامهٔ همکاری را فراهم نماید و صرفاً شیوه‌ای برای بیان تشکر این رسانه از اهل قلم است. بنابراین انگیزهٔ اصلی را باید در احساس مسئولیت نسبت به جامعه و علاقه‌مندی به آگاهی‌رسانی‌ای جست‌وجو کرد که نویسنده به مخاطب و جامعه تقدیم می‌نماید.
    لازم به توضیح است که رسانهٔ دهکده اندیشه‌ها هیچگونه وابستگی به نهادهای حاکمیتی، دولتی و نیمه دولتی ندارد و صرفاً با حمایت‌های شخصی افراد علاقه‌مند به توسعهٔ سواد اجتماعی اداره می‌شود.
    لذا از شما نویسندهٔ محترم درخواست می‌شود ضمن بررسی شرایط مطرح شده در صورت امکان این رسانه را در جهت آگاهی‌رسانی به جامعه همراهی نمایید.
    . . .و اما در این روش نویسنده راجع به طیف متنوعی از موضوعات مورد علاقهٔ خود، امکان تهیه نوشته و انتشار دارد ولیکن نسبت به حالت اول ممکن است با توجه به برنامه‌های توسعهٔ دهکده اندیشه‌ها محدودیت بیشتری در انتخاب موضوع داشته باشد. نویسندگی با این روش همراه با کسب درآمد است.

دهکده اندیشه‌ها: دهکده اندیشه‌ها، یک رسانهٔ مستقل، ساده و روان برای بیان افکار، عقاید و نظرات صاحب‌نظران و نویسندگان است که با ایده و آرمانِ آزاداندیشی، آگاهی‌رسانی و ترغیب مخاطب به «اندیشه‌ورزی و تأمل» بنیان‌گذاری شده است.
مؤسسه: اشخاص صاحب امتیاز رسانهٔ دهکده اندیشه‌ها به اختصار مؤسسه نامیده می‌شوند.
نوشته: هر گونه یادداشت، جستار یا داستان در محدودهٔ فعالیت رسانهٔ دهکده اندیشه‌ها به اختصار نوشته نامیده می‌شود.
موضوع نوشته: عبارتی که بیانگر مضمون اصلی نوشته است و محدوده و گسترهٔ کلی نوشته را مشخص می‌کند.
نویسنده: هر شخص حقیقی با هویت مشخص که یک نوشته به قلم او نگارش می‌شود، نویسنده نامیده می‌شود.
پروژه: هر نوشته‌ای که جهت تهیه به نویسنده واگذار می‌شود، پروژه نامیده می‌شود.

با توجه به رویکرد این رسانه که همان ترغیب به اندیشه‌ورزی است، لازم است که مختصری دربارهٔ نوع نوشته‌های مطلوب در این رسانه توضیح داده شود.
یادداشت و جستار: نوشته‌ای ساده، سرراست، صمیمی و موجز است که برای بیان «افکار، عقاید، احساسات، سلایق، تخیلات و نظرات شخصی» نگارنده، همراه با نکاتی نو یا زاویه‌ای جدید نگارش می‌شود.
در این نوع نوشته، نویسنده نوعی آزادی در سبک نوشتاری خود را تجربه می‌کند و حس تازگی و صمیمیت را به مخاطب هدیه می‌دهد. تفاوت و زاویهٔ نگاه دارای اهمیت است و نویسنده با تکنیک‌های مختلف نوشتهٔ خود را شخصی‌سازی می‌کند. برای تهیهٔ این نوع نوشته لزوماً نیازی به نگاه فراگیر و همه جانبه به موضوع نیست، همچنین نگارنده الزامی برای ارائهٔ راهکار در جهت حل مسائل مطرح شده، ندارد.
در این نوع نوشته، فارغ از منظور، فحوا و پیام یک نوشته، نقش نگارنده به لحاظ توانایی و ظرافت قلم و برخورداری از ذهن نکته‌سنج بسیار با اهمیت است. در این تعریف ساده‌نویسی به معنای سطحی‌نویسی، بی‌مایگی و دوری از غنای واژگان نیست.
مقاله: غالباً به نوعی نوشته گفته می‌شود که بر اساس تحقیق و گردآوری مطالب علمی و همراه با نتیجه‌گیری تنظیم می‌شود. معمولاً هدف از این گونه نوشته‌ها توسعه مرزهای دانش یا آموزش و ترویج مطالب و دستاوردهای علمی است. در این گونه نوشته‌ها معمولاً خبری از لطایف، نکات نغز و سبک نویسندگی یا تخیل و احساسات همچنین نکته‌سنجی و نگاه ویژهٔ نویسنده نیست، و نظرات و سلایق شخصی نویسنده بسیار کم رنگ است. لازم به تأکید است که «مقاله» جزء سبک مطلوب این رسانه نیست.
. . ..:: در بالا به توضیح سبک نوشتاری «یادداشت» و «جستار» و تفاوت آن با «مقاله» از دیدگاه این رسانه پرداخته شده است و تعریف دقیق آن‌ها مد نظر نبوده است و ممکن است بعضی کارشناسان در این خصوص اختلاف نظر داشته باشند. ::.

موضوع همکاری، مطابق خط مشی این رسانه؛ تهیهٔ نوعی «یادداشت»، «جستار» یا «داستان» است که دارای ویژگی‌های مهم زیر باشد؛

  1. فقط افکار و نظرات: دهکده اندیشه‌ها رسانه‌ای برای بیان «افکار، عقاید، احساسات و نظرات شخصی» نویسندگان است. در این رسانه تعمق در موضوعات، ایده‌پردازی و نکته‌سنجی همراه با نگاه متفاوت و نقادانه حائز اهمیت است. بنابراین نه تنها گردآوری، ترجمه و بازنویسی مطالب دیگر اشخاص و رسانه‌ها بلکه همچنین ارائهٔ مطالب علمی یا تجربی از دانش اندوختهٔ نگارنده که انعکاسی از منابع دسته‌بندی شدهٔ علمی باشد به نوعی بازنشر یا بازنویسی مطالب علمی یا مطالب دیگران محسوب می‌شود و خارج از برنامه این رسانه است. با توجه به توضیحات فوق نوشته‌ها به ۳ دستهٔ کلی تقسیم می‌شوند:
    • نوع اول: نوشته‌هایی که بیشتر از روش گردآوری یا ترجمه تهیه می‌شوند و مشخصاً مطلوب این رسانه نیستند.
    • نوع دوم: ارائهٔ مطالب علمی یا تجربی از دانش اندوختهٔ نگارنده که انعکاسی از منابع دسته‌بندی شدهٔ علمی باشد. توضیح اینکه بعضاً نویسنده نوشته خود را مستقیماً از کتاب یا نوشته یا رسانه‌ای دیگر برداشت نمی‌کند و از دانسته‌های خود می‌نویسد ولیکن به لحاظ این که مضمون آن نوشته‌ها به شکل مدون و دسته‌بندی شده در منابع دیگر وجود دارد تقریباً می‌توان گفت که این گونه نوشته‌ها بازنشر یا بازنویسی مطالب علمی یا مطالب دیگران بوده و دارای مضامین تکراری هستند و بنابراین خارج از برنامه این رسانه است. این دست از نوشته‌ها در زمینهٔ روانشناسی و علوم تربیتی بسیار دیده می‌شود.
    • و اما نوع سوم، که مد نظر این رسانه است؛ اظهار نظر، بیان عقاید و افکار شخصی و احساسات نگارنده دربارهٔ مسائل و موضوعات پیرامون ایشان است و مشخصهٔ اصلی اینگونه نوشته‌ها نگاه متفاوت و غیر معمول و گاهاً انتقادی نویسنده به موضوعات است. در اینگونه نوشته‌ها نویسنده فارغ یا همراه با مطالب علمی، بر ایده و نظر خود متمرکز و متکی است و به هیچ عنوان قصد بازنویسی مطالب علمی یا مطالب دیگران را با اَشکال مختلف ندارد.
  2. آموزنده، نَه آموزشی: اگرچه که لازم است یک نوشته در بطن خود دارای نکات آموزنده و تأمل‌برانگیز باشد ولی تهیهٔ محتوا با قصد آموزش یا مضمون و قالب آموزشی خارج از برنامهٔ این رسانه است.
  3. علاقه‌مندی: لازم است که یک نوشته در زمینهٔ علاقه‌مندی نگارندهٔ آن باشد.
  4. سبک نویسنده: لازم است که قریحه، حس و سبک نویسنده در نوشتهٔ او آشکار باشد. توصیه می‌شود نویسنده افکار خود را به راحتی به مخاطب انتقال دهد و احساسات خود را نمایان سازد و تا حد امکان از پوسته‌های کلاسیک و آکادمیک، گزارش‌گونه، آموزشی و سبک و سیاق متن‌های خشک رسمی اجتناب نماید. در این تعریف، راحت و ساده‌نویسی به معنای سطحی‌نویسی، بی‌مایگی و دوری از غنای واژگان نیست.
  5. اهمیت موضوع: لازم است موضوع و مضمون یک نوشته از ارزش و اهمیت کافی برای انتشار و آگاهی‌رسانی برخوردار باشد، به گونه‌ای که برای مخاطب الهام‌بخش بوده و ایشان را به اندیشه‌ورزی و تأمل وادارد.
  6. عموم جامعه: لازم است که مطالب یک نوشته به قصد آگاهی‌رسانی و ارتقاء سطح دانش عمومی تهیه شود و ضمن تکیه بر مفاهیم علمی از پرداختن به مباحث تخصصی اجتناب شود و برای عموم جامعه مناسب‌سازی شده باشد. بنابراین مباحث آکادمیک یا مطالبی که دارای انباشتگی کلمات، عبارات و مفاهیم تخصصی هستند، خارج از برنامه این رسانه است.
  7. مضامین اجتماعی: با توجه به توضیحات بخش «دامنهٔ فعالیت دهکده اندیشه‌ها»، لازم است که مطالب یک نوشته فارغ از هر زمینه و موضوعی، علاوه بر آگاهی‌رسانی در بطن خود دارای رویکرد و مفاهیم ارزشمند اجتماعی برای عموم جامعه باشد. به عبارت دیگر منظور تهیه نوعی از نوشته است که ضمن آگاهی‌رسانی منجر به ارتقاء دانش اجتماعی و کیفیت روابط و تعاملات اجتماعی مخاطب شود.

زندگی اجتماعی و قدرت تفکر از مهمترین خصایص انسانیست. با جهت‌گیری از این دو ویژگی بر این باوریم که تقویت و ارتقاء دانش و سواد اجتماعی در کنار اندیشه‌ورزی ضامن رشد و شکوفایی همه جانبه در یک جامعه است. چرا که هر فرد یا گروه به عنوان عضوی از یک جامعه، زمانی می‌تواند در روند زندگی اجتماعی خود از رفتارهای شتاب‌زده اجتناب کند و تصمیم‌های صحیح، به موقع و حیاتی بگیرد که به تدریج خود را به ابزار مناسب تجهیز کرده باشد.
. . .در این رسانه وقتی از سواد اجتماعی صحبت می‌کنیم منظور محدوده‌ای از دانش اجتماعی است که دانستن آن برای همگان نه تنها مفید بلکه ضروریست. مباحثی از قبیل: خودشناسی و تأثیر آن بر روابط اجتماعی - منطق و فلسفه و تأثیر آن در توانایی تجزیه و تحلیل موضوعات پیرامون ما - موضوعات و مشکلات اجتماعی - رفتار و عادات و فرهنگ ما در خانواده، محل‌کار و شبکه‌های اجتماعی - آثار با ارزش در بین کتاب‌ها و هنر هفتم، و پیام و تأثیرگذاری آن در جامعه - سلامت روان و روانشناسی در جامعه - اخلاق و انصاف و کاربرد آن - حق و حقوق خود و دیگران در جامعه (اماکن خصوصی، عمومی و دولتی) - حقوق شهروندی - شناخت چهره‌های تأثیرگذار و نخبگان و تأثیرپذیری از آنها - نخبه‌پروری در جامعه - برداشت آزاد از اتفاق‌ها و رخ‌دادها - شناخت رفتارها و تحولات سیاسی - نقش ما در جامعهٔ سیاسی - تعامل با تحولات منطقه‌ای و جهانی و تأثیرات آن بر زندگی ما - رابطه با ادبیات و تأثیرپذیری از آن - فرهنگ و هنر و اندیشه - درس‌هایی از تاریخ و مقاطع تاریخی و صدها مورد دیگر و مسائل و مشکلات پیرامون آنها (با رویکرد آگاهی‌رسانی، اندیشه‌ورزی و کاربردی برای عموم جامعه)، موضوعاتی هستند که در این رسانه مورد بررسی قرار می‌گیرد.
. . .دهکده اندیشه‌ها با پشتوانهٔ صاحبان اندیشه و تکیه بر خرد جمعی قصد دارد به شکل مستقل و فراحزبی در قلمرو وسیع علوم اجتماعی و در مسیر یک زندگی اجتماعی آگاهانه، سالم و متعادل قدم بردارد. بنابراین، این رسانه نه تنها در شاخه‌های خودشناسی، اخلاق اجتماعی، جامعه‌شناسی، فرهنگ و هنر، منطق و فلسفه، ادبیات، تاریخ، روانشناسی و علوم تربیتی، حقوق و علوم سیاسی (که هر کدام به نحوی و تا حدودی زیرشاخهٔ علوم اجتماعی هستند)، بلکه در هر زمینه و موضوع دیگر که در بطن خود به مفاهیم کاربردی علوم اجتماعی و اندیشه‌ورزی بپردازد، فعالیت می‌نماید.

این همکاری، تلاشی است برای حرکت در فضای آزاداندیشی، آگاهی‌رسانی و ترغیب مخاطب به «اندیشه‌ورزی و تأمل».
در این فرصت از شما صاحب اندیشه و نویسندهٔ متعهد دعوت می‌شود در حد امکان این رسانه را همراهی نمایید.

با توجه به دامنهٔ فعالیت دهکده اندیشه‌ها، توصیه می‌شود نویسندگان محترم صرفاً در زمینه‌های مورد علاقه و توانمندی خود فعالیت کنند و نوشته‌های خود را در آن محدوده‌ها تهیه و منتشر نمایند. همچنین تأکید می‌شود نویسندگان محترم فارغ از انتخاب هر حیطه و زمینه‌ای، موضوع‌هایی را برای نوشتن برگزینند که علاوه بر آگاهی‌رسانی در بطن خود دارای رویکرد و مفاهیم اجتماعی باشد، به گونه‌ای که برای مخاطب الهام‌بخش بوده و ایشان را به اندیشه‌ورزی و تأمل وادارد.
بعضی از زمینه‌های نویسندگی در ادامه آمده است؛ جامعه‌شناسی و فرهنگ - منطق و فلسفه - هنر و اندیشه - اخلاق اجتماعی - ادبیات و داستان‌نویسی - حقوق و علوم سیاسی - تاریخ - ادیان و مذاهب - هنر هفتم - روانشناسی و علوم تربیتی - و...
«توجه نمایید؛ برای تهیهٔ نوشته در حوزه روانشناسی و علوم تربیتی لازم است که نویسنده دارای تحصیلات دانشگاهی مرتبط باشد.»
. . .
نویسندهٔ محترم؛ برای کسب اطلاعات بیشتر، لطفاً بخش‌های «دامنهٔ فعالیت دهکده اندیشه‌ها» و «سرفصل‌های توصیه شده برای نویسندگی» را مطالعه کنید.

در این بخش بعضی از سرفصل‌ها برای نویسندگی به همراه شرح آنها آمده است. موارد زیر صرفاً به عنوان نمونه ارائه شده و قطعاً سرفصل‌های دیگری با توجه به توضیحات بخش «دامنهٔ فعالیت این رسانه» و نگاه خلاقانهٔ شما نویسندهٔ محترم، قابل افزودن به این لیست خواهد بود.
توجه نمایید؛ همانطورکه قبلاً توضیح داده شده است، در تمام سرفصل‌ها و موضوعات، تمرکز این رسانه روی ایده‌پردازی و نظرات نویسنده است. بنابراین نگاه متفاوت و نقادانهٔ نویسنده به مطالب و موضوعات پیرامون ایشان، محور اصلی تهیهٔ یک نوشته را تشکیل می‌دهد.

مطابق با برنامهٔ‌کاری این رسانه، همکاری با نویسندگان محترم، بصورت دورکاری و پروژه‌ای خواهد بود. معیار شروع و ادامه همکاری مطابق با نتیجهٔ بررسی و ارزیابی نوشته‌ها تعیین می‌شود. حجم همکاری به عوامل مختلفی از جمله وقت آزاد، کیفیت و سبک نوشتاری یک نویسنده بستگی دارد. در حال حاضر تعداد پروژه در ماه برای یک نویسنده حداکثر ۲ نوشته پیش‌بینی می‌شود.
«توجه نمایید، این همکاری به عنوان یک فعالیت جانبی در کنار شغل اصلی توصیه می‌شود.»

  • میزان حق‌التألیف بر اساس بررسی اطلاعات و نمونه‌کار نویسنده و البته مقدورات این رسانه (و پس از اعلام میزان درخواستی از طرف نویسنده) تعیین و اطلاع‌رسانی می‌شود.
  • لازم است که در فرآیند شروع همکاری ابتدا نویسنده میزان دستمزد درخواستی خود را به ازای هر کلمه مشخص و اعلام نماید. اگرچه که این روش را ایده‌آل نمی‌دانیم ولیکن می‌تواند به عنوان معیاری برای شروع همکاری قرار گیرد. نویسندهٔ محترم در صورتی که اساساً با این روش موافق نیستید لطفاً پیشنهاد خود را ارائه نمایید.
  • میزان دستمزدی که در نتیجه ارزیابی اولیه اعلام می‌شود بطور حدودی محاسبه شده و میزان واقعی دستمزد با توجه به بررسی و ارزیابی پروژهٔ اصلی، ممکن است متغیر باشد.
  • مطابق با برنامهٔ این رسانه، وجه حق‌التألیف بابت هر پروژه حداکثر ۴۸ ساعت پس از بررسی، تأیید و انتشار آن نوشته به حساب نویسنده واریز می‌شود.

در زیر به بعضی نکات پیرامون حجم یک نوشته اشاره شده‌است:

  • حجم نوشته به اندازه‌ای باشد که نویسنده از نظر انتقال محتوا، به هدف و خواسته خود برسد.
  • از تکرار جملات با مفهوم تکراری، پرهیز شود.
  • به لحاظ ترغیب نویسندگان محترم به سبک کوتاه، مؤثر و موجزنویسی و از طرفی به موجب اینکه حجم یک نوشته از حوصله یک شخص نرمال خارج نباشد، توصیه می‌شود تعداد کلمات یک نوشته بین ۵۰۰ تا ۸۰۰ کلمه تنظیم شود.
  • محاسبه حق‌التألیف یک نوشته بر اساس ۸۰۰ کلمهٔ اول آن نوشته انجام می‌گیرد و کلمات اضافه بر آن در محاسبات و پرداخت مالی منظور نخواهد شد.
  • حداکثر تعداد کلمات یک نوشته ۱۲۰۰ کلمه تعیین شده است.
  • نویسندگانی که آمادگی همکاری به شکل دورکاری و پروژه‌ای دارند.
  • نویسندگانی که آگاهی‌رسانی به مخاطب، انگیزهٔ اصلی آنها برای خلق یک اثر است.
  • نویسندگانی که به کمک ایده و نظر خود و با نگاه متفاوت و نقادانه نوشته‌های خود را تهیه می‌کنند. این همکاری مناسب کسانی که در سبک کاری خود به گردآوری و ترجمه می‌پردازند، نیست.
  • نویسندگانی که مطالعه، تحقیق و تفکر را جزء جدایی‌ناپذیرِ برنامهٔ خود می‌دانند.
  • آشنایی با اصول تهیه محتوا در فضای مجازی
  • آشنایی با نرم‌افزار Word
  • مطالعه متن سند «نحوهٔ همکاری» (همین صفحه) توسط متقاضی
  • ارسال نمونه‌کار یا لینک نمونه‌کار به آدرس ایمیل: info@vminds.info
  • ارزیابی اطلاعات و نمونه‌کار متقاضی
  • تماس با متقاضی، برای تکمیل مباحث همکاری
  • انتخاب و پیشنهاد موضوع نوشته - توسط نویسنده
  • اعلام تأیید (یا نیاز به تغییر) موضوع - توسط کارشناس رسانه
  • تهیهٔ نوشته و ارسال آن به آدرس ایمیل رسانه - توسط نویسنده
  • اعلام تأیید (یا نیاز به اصلاح) نوشته - توسط کارشناس رسانه
  • ارتقاء حساب کاربری به وضعیت نویسنده (فقط برای نوشتهٔ اول) - توسط کارشناس رسانه
  • وارد نمودن نوشته به ویرایشگر متن سامانه - توسط نویسنده
  • بررسی نوشته در سامانه قبل از انتشار - توسط کارشناس رسانه
  • انتشار نوشته طبق برنامه زمان‌بندی
  • تسویه حساب مالی

نکته ۱: پس از ارائهٔ نوشته و قبل از انتشار هر نوشته، لازم است که متن آن نوشته به لحاظ رعایت الگوهای منطقی، شکلی و ویرایشی توسط کارشناس رسانه مورد بررسی کیفی قرار گیرد و در صورت نیاز به اصلاح (با توجه به نکات تعیین شده و کامنت شده در متن)، اصلاحات لازم توسط نویسنده انجام ‌گیرد. در این خصوص، دهکده اندیشه‌ها همواره تمام تلاش خود را برای عدم تغییر خط فکری و سبک نوشتاری نویسنده به کار می‌گیرد.

نکته ۲: تأیید موضوع، به معنای تضمین تأیید نهایی یک نوشته نیست و با توجه به کیفیت نوشته و معیارهای مشخص شده در سند نحوهٔ همکاری، ممکن است یک نوشته پس از بررسی، نیاز به ارتقاء داشته باشد و یا حتی رد شود.

نکته ۳: کلیهٔ موارد انتقال فایل و بررسی از طریق ایمیل انجام می‌شود.

نکته ۴: پس از وارد نمودن نوشته به ویرایشگر متن سامانه و تأیید آن توسط کارشناس رسانه، در صورت تمایل نویسنده می‌تواند موضوع بعدی را انتخاب و پیشنهاد نماید.

پس از توافقات همکاری بین نویسنده و رسانه، هر زمان که نویسنده موضوعی را انتخاب و پیشنهاد نماید، آن موضوع مورد بررسی قرار می‌گیرد و چرخهٔ انجام پروژه آغاز می‌شود.

افرادی که به هر دلیل نمونه‌کار مرتبط یا مناسبی برای ارزیابی ندارند، در صورت تمایل می‌توانند موضوعی را در حوزه علاقه‌مندی خود و همچنین «دامنه فعالیت این رسانه» انتخاب و پیشنهاد نمایند و در ادامه، «چرخهٔ انجام پروژه» را طی کرده تا آن نوشته مرحله به مرحله مورد ارزیابی قرار گیرد. لازم به تأکید است در صورتی که نتیجه ارزیابی نهایی آن نوشته به حد قابل قبول این رسانه برسد، تسویه حساب مالی برای آن نوشته مطابق با دستمزد تعیین شده در ارزیابی، انجام می‌گیرد و در غیر این صورت پرداخت مالی برای آن نوشته (نمونه‌کار) میسر نخواهد بود.

  • با توجه به ارزش معنوی یک نوشته و مقام و منزلت نویسندهٔ آن، دهکده اندیشه‌ها بر خود واجب می‌داند که نام خالق یک اثر را همواره در کنار آن نوشته منتشر کند؛ همچنین با در نظر گرفتن اثرات مثبت یا منفی یک محتوا بر مخاطب، انتظار می‌رود و شایسته است که نویسنده نهایت تلاش خود را برای ارتقاء کیفیت نوشته خود به کار گیرد.
  • نوشته‌ای که به درخواست این رسانه، تهیه می‌شود، با نام و مشخصات نویسندهٔ آن اثر منتشر می‌شود و طبیعتاً منعکس کنندهٔ ایده و نظر آن نویسنده است و لزوماً بیان کنندهٔ نظرات مسئولین این رسانه نیست، ولیکن کلیه حقوق آن نوشته برای استفاده، انحصاراً متعلق به این مؤسسه است و مؤسسه مجاز خواهد بود در کلیه رسانه‌های متعلق و یا مرتبط به خود از قبیل همین وب‌سایت و شبکه‌های اجتماعی از آنها استفاده کند.
  • در صورتی که یک نویسنده پس از انتشار نوشتهٔ خود، قصد به روز رسانی یا اصلاح آن نوشته را داشته باشد، لازم است متن اصلاح شده را به تأیید این رسانه برساند.
  • نویسندهٔ یک نوشته مجاز نیست نوشته‌هایی که به درخواست این مؤسسه تهیه نموده‌است را در رسانه‌های دیگر منتشر کند و یا نوشته‌های خود را که قبلاً به هر نحوی بطور کوتاه یا بلند مدت در رسانه‌ای دیگر منتشر شده‌است را به عنوان نوشتهٔ جدید، به این مؤسسه ارائه نماید.
  • نوشته‌های تهیه شده لازم است تفاوت‌های کلی و جزئی قابل قبول با نوشته‌های مشابه در دیگر وب‌سایت‌ها و رسانه‌ها داشته باشد و هر گونه کپی‌برداری از منابع فارسی زبان، مجاز نیست.
  • بکارگیری هر گونه لینک و بک لینک درون نوشته که حالت تبلیغاتی داشته باشد مجاز نیست.

اگر چه صحبت از قواعد و راه و رسم نگارش یک نوشته در محضر اهل قلم به دور از ادب است، ولیکن برای ایجاد فضایی مشترک، در ادامه بعضی از نیازمندی‌های این رسانه را به استحضار می‌رساند:

  1. مطالعه و تحقیق
    همانطور که پیش‌تر هم اشاره شد، تهیه و تدوین یک نوشته بدون مطالعه و تحقیق کافی، منجر به بوجود آمدن اثری ناقص، ضعیف و ناکارآمد خواهد شد. حتی افرادی که با موضوع نوشته آشنایی کامل دارند لازم است که دائماً با مطالعهٔ منابع جدید، خود را به روز نگهدارند.
  2. انجام صفر تا صد یک نوشته
    لازم است نویسنده کل بخش‌های ساختاری و شکل‌دهنده یک نوشته (شامل عناوین، متن، تصاویر، مراجع، برچسب‌ها، ویرایش متن، نشانه‌گذاری، فاصله‌گذاری و علائم ویرایشی، ویرایش تصاویر و تنظیمات مربوط به سئو) را بطور کامل به انجام برساند.
  3. نیم‌فاصله
    برای خوانایی بهتر متن و همچنین جلوگیری از فاصله افتادن بین اجزاء یک کلمه، رعایت نیم‌فاصله الزامی است.
    نکته ۱: در موقعیت‌هایی که نیم‌فاصله، خواندن کلمات را دشوار می‌کند بهتر است که از نیم‌فاصله استفاده نشود.
    نکته ۲: در صورتی که یک کلمهٔ کلیدی در دو شکل با فاصله یا با نیم‌فاصله قابلیت نوشتن داشته باشد، مانند «جامعه‌شناسی» و «جامعه شناسی»، بهتر است هر دو شکل آن استفاده شود. حدود ۵۰ درصد موارد با نیم‌فاصله و ۵۰ درصد با فاصله نوشته شود. بکارگیری کلمات کلیدی در تگ عنوان (title tag) و تگ توضیحات (meta description)، فقط به شکل با فاصله توصیه می‌شود.
  4. عنوان‌گذاری و دسته‌بندی
    لازم است متن یک نوشته بطور مناسبی عنوان‌گذاری و دسته‌بندی شود.
    توجه نمایید؛ تیترگذاری و بخش‌بندی بیش از حد، از جذابیت نوشته می‌کاهد و توصیه می‌شود از عناوین در حداقل ممکن استفاده شود و ترجیحاً موارد را داستان‌گونه و متصل بیان نمایید.
  5. عنوان اصلی و زیرعنوان
    هر نوشته باید دارای عنوان اصلی و زیرعنوان باشد. (زیرعنوان: متن کوتاهی که به اختیار نویسنده می‌تواند بیانگر ایده یا پیام کلی نوشته باشد و یا متنی که ذهن مخاطب را برای متن اصلی آماده کند.)
  6. تصویر اصلی
    در هر نوشته لازم است یکی از تصاویر به عنوان تصویر اصلی انتخاب شود (تصویر اصلی در کنار عنوان نوشته در صفحاتی که لیستی از نوشته‌ها وجود دارد به نمایش در می‌آید)
  7. سئوی محتوا
    • لطفاً بخش «نکات SEO برای نویسندگان» را در صفحهٔ راهنمای سامانه با دقت مطالعه کنید.
    • تمام عکس‌ها و تصاویر درون نوشته، می‌بایست دارای تگ توضیحی alt باشند. افزودن تگ alt، برای ارتقاء سئوی نوشته شدیداً توصیه می‌شود.
    • نوشته باید دارای تگ عنوان (title tag) و تگ توضیحات (meta description) باشد. افزودن این تگ‌ها، برای ارتقاء سئوی نوشته شدیداً توصیه می‌شود.

برای دریافت توضیحات بیشتر، لطفاً صفحهٔ «راهنما» سامانه را مطالعه بفرمایید.


افرادی که علاقه‌مند به تهیهٔ یک مجموعه متمرکز از آثار خود هستند، بسیار مناسب و هدفمند است که پس از بررسی، یک لیست خوشه‌ای یا سریالی از موضوعات مد نظر خود را مشخص و اعلام نمایند و در ادامه نوشته‌های خود را بر اساس آن تهیه و ارائه کنند. این لیست قابل تغییر و اصلاح خواهد بود.

  • نوشتهٔ مجزا: گاهی برنامهٔ نویسنده برای تهیهٔ نوشته به این صورت است که کل موضوع را در یک نوشته مطرح نموده و به انتها برساند، این نوع نوشته را نوشتهٔ مجزا نام‌گذاری کردیم و البته این نوع نوشته‌ها می‌تواند بصورت سریالی و در ادامهٔ هم نیز تهیه شوند.
  • نوشته‌های خوشه‌ای: به این صورت است که نویسنده یک موضوع را شروع می‌کند و در متن نوشته ممکن است از کلمات و عباراتی استفاده کند که آن کلمات و عبارات به لحاظ اینکه دارای مفهوم گسترده‌ای هستند، خود می‌توانند موضوعی برای نوشتهٔ دیگر باشند و نویسنده تصمیم می‌گیرد آن موضوع را در یک نوشتهٔ جدید منتشر کند، در این صورت برای برقراری ارتباط بهتر بین آن کلمات و نوشته‌های جدید، لازم است که نویسنده کلمات مذکور در نوشتهٔ اول را به نوشته‌های جدید لینک کند. این گروه از نوشته‌ها که همگی نقاط مشترکی با یک موضوع کلی دارند را نوشته‌های خوشه‌ای می‌نامیم که البته بسیار پر‌طرفدار هستند.

پس از تهیهٔ نوشته، لازم است که آن نوشته برای بررسی و تأیید به دهکده اندیشه‌ها ارائه شود. برای کمک به بررسی صحیح و سریع آن نوشته، لازم است که موارد زیر رعایت شود؛

  • برای تایپ فارسی در نوشتهٔ خود از صفحه‌کلید استاندارد ویندوز (Persian Standard Keyboard) استفاده کنید.
  • برای اینکه اعداد به فارسی تایپ شوند لازم است که از کلیدهای اعداد بالای صفحه‌کلید استفاده کنید.
  • برای فاصله‌گذاری‌ بین حروف و کلمات (مانند نیم‌فاصله، فاصلهٔ بعد از نقطه و...) از کلیدهای ترکیبی متعارف استفاده کنید و برای سرعت دادن به کار، از ماکروهای آماده که معمولاً به نرم‌افزار Word اضافه می‌شوند و یا نرم‌افزارهای کمکی در کنار نرم‌افزار Word استفاده نکنید. این‌گونه ابزارهای کمکی بعضاً غیر استاندارد بوده و موجب برخی از مشکلات و به هم ریختگی‌های متنی در بعضی از مرورگرها می‌شود.
  • در صورت نیاز به گیومه، از گیومه فارسی « » استفاده شود.
  • عنوان اصلی، زیرعنوان، عناوین‌ داخل متن، مراجع و منابع همگی درج شده و آماده باشند.
  • موارد مربوط به سئوی محتوا، از جمله؛ تگ عنوان (title tag) حداکثر ۴۲ کاراکتر و تگ توضیحات (meta description) حداکثر ۱۶۰ کاراکتر در انتهای نوشته مشخص شده باشد. برای توضیحات تکمیلی به راهنمای سامانه مراجعه کنید.
  • ویرایش متن انجام شده باشد.
  • نوشته چندین بار مرور شده و ناهماهنگی‌ها و غلط‌های تایپی حذف و فاصله‌گذاری‌ها، نیم‌فاصله‌ها و علامت‌گذاری‌ها بطور کامل رعایت شده باشد.
  • فایل نوشته به فرمت Word و استاندارد باشد و از قلم مناسب و خوانا (مانند قلم B Nazanin در اندازه ۱۴ الی ۱۶) استفاده شود.
  • فایل نوشته از طریق ایمیل ارسال شود.

همانطور که پیش‌تر اشاره شد یکی از اهداف اصلی دهکده اندیشه‌ها، آگاهی‌رسانی صحیح به مخاطب است و در این فرآیند تهیه و انتشار یک نوشتهٔ مناسب اگرچه قسمت مهمی از کار است ولی به تنهایی کافی نخواهد بود. ترویج و هم‌رسانی محتوا، حلقهٔ نهایی اتصال مخاطب به نوشتهٔ شماست.
نویسندهٔ گرامی، علاوه بر برنامه‌های دهکده اندیشه‌ها برای معرفی نوشته‌های منتشر شده، توصیه می‌شود شما نیز با معرفی و اشتراک‌گذاری لینک صفحهٔ نوشته‌های مربوط به خود در شبکه‌های اجتماعی، در برقراری هر چه بهتر این ارتباط مؤثر باشید.

در این روند همکاری، قرار بر این است که نویسنده، راجع به موضوعاتی که در حوزه‌ٔ علاقه‌مندی و توانمندی او قرار دارد، مطلب و نوشته تهیه کند، چرا که به این طریق علاوه بر تعمیق مباحث در خود او، باعث ارتقاء کیفی نوشته‌ها در سطح جامعه نیز خواهد شد.
یک نوشته، قبل از هر چیز پاسخی است به نیاز ذهنی و درونی خود نویسنده، از این روست که در دهکده اندیشه‌ها، قبل از هر نوشته، به دنبال انسان‌هایی هستیم که فارغ از هر جایگاه و مقامی که در آن قرار دارند اهمیتی خاص برای ارتقاء پیوستهٔ دانش خود و آگاهی مخاطب قائل هستند.
در دهکده اندیشه‌ها به دنبال نوشته‌هایی هستیم که از درون ذهن یک انسان خلاق و جستجوگر شکل می‌گیرد و با حساسیت کامل و نگاه رو به جلوی او متولد می‌شود و در یک چشم‌انداز میان مدت، معرف و نشانگر نویسندهٔ خود و خط فکری او باشد.
در دهکده اندیشه‌ها معیار سنجش یک نوشته، کیفیت و میزان آگاهی، دانش و پیامی است که برای مخاطب به ارمغان می‌آورد.
ما معتقدیم، کسب درآمد از طریق نویسندگی به عنوان یکی از انگیزه‌های نوشتن - اگرچه که انگیزه‌ای مثبت تلقی می‌شود و کمک به توسعهٔ فرهنگ خواندن و نوشتن می‌کند - نباید به عنوان هدف اول نویسنده و از آن بدتر تنها هدف او قرار گیرد که در این صورت نتایج تأسف‌باری را به همراه خواهد داشت.
نویسندهٔ محترم، درانتها به اطلاع می‌رساند، طی این گفتار قصد داشتیم برای رسیدن به یک همکاری مؤثر، اهداف و نیازمندی‌های خود را با شما مطرح نماییم. ما نیز تلاش می‌کنیم و امیدواریم که همکار شایسته‌ای برای شما باشیم و دیگر اینکه، دلگرمیم به همراهی شما.