VM

دهکده اندیشه‌ها
تعامل اندیشه‌ها، راهی مطمئن برای تغییر

راهنما

عناوین و فهرست مطالب

ورود و مطالعه

مطالعه در این سامانه:

تمام مراجعه کنندگان به این وب‌سایت می‌توانند بدون ثبت‌نام از محتوای منتشر شده استفاده کنند.

تعامل با وب‌سایت:

برای تعامل با این وب‌سایت و نوشته‌های آن لازم است تا عملیات ثبت‌نام انجام گیرد. منظور از تعامل با وب‌سایت، انجام فعالیت‌هایی مانند انتشار نوشته، انتشار دیدگاه برای یک نوشته، دنبال نمودن و یا حمایت یک نویسنده و نشان و آرشیو کردن یک نوشته است.

ورود به وب‌سایت:

منظور از «ورود» به وب‌سایت، وارد شدن به این سامانه با نام‌کاربری (یا آدرس ایمیل / یا شمارهٔ تلفن همراه) و کلمهٔ عبور، برای استفاده از امکانات بیشتر است. برای این منظور، لازم است روی دکمه «ورود» در بالا - سمت چپ صفحه کلیک کنید تا پنل ورود ظاهر شود. توجه نمایید برای ورود لازم است تا قبلا عملیات ثبت‌نام و فعال‌سازی حساب کاربری بطور کامل انجام گرفته باشد.

ثبت‌نام در وب‌سایت

جهت ثبت‌نام (ایجاد حساب کاربری) مراحل زیر را انجام دهید؛

  1. ابتدا روی دکمه «ورود» در بالا - سمت چپ صفحه، کلیک کنید تا پنل ورود و ثبت‌نام ظاهر شود.
  2. روی برگه (تب) ثبت‌نام کلیک کنید تا فرم ثبت‌نام ظاهر شود.
  3. فرم ثبت‌نام: فرم ثبت‌نام از ۳ بخش اصلی تشکیل شده‌است؛
    نکته: تمام آیتم‌های ثبت شده در فرم ثبت‌نام، بعد از ثبت‌نام قابل ویرایش هستند.
    • بخش اول: بخش اول فرم ثبت‌نام دارای ۳ آیتم ورودیست که وارد کردن مقادیر تمام آنها الزامی است؛
      1. نام کاربری: این نام یکتا، با اهمیت و شناسه اصلی کاربر است و انتخاب آن الزامی بوده و لازم است به زبان انگلیسی باشد. همچنین از این نام برای ورود به این سامانه استفاده می‌شود. نام کاربری را تا حد امکان کوتاه (۴ تا ۲۵ حرف)، زیبا و بامفهوم انتخاب کنید. همچنین این نام جهت مشخص کردن کاربر و نوشته‌های او در آدرس URL استفاده می‌شود.
        توجه: در انتخاب نام کاربری خود دقت کنید، درصورت تغییر نام کاربری لازم است تا تمام لینک‌های داخلی و خارجی به نوشته‌های خود را مطابق با نام جدید اصلاح کنید.
      2. کلمه عبور: از کلمه عبور در کنار نام کاربری، برای ورود به سامانه استفاده می‌شود. تعداد کاراکترهای آن بین ۸ تا ۱۲ عدد است و توصیه می‌شود کلمه عبور خود را، ترکیبی از حروف انگلیسی، ارقام و کاراکترهای خاص انتخاب کنید و در جای امنی ذخیره‌سازی شود.
      3. تکرار کلمه عبور: به جهت جلوگیری از خطای تایپی کاربر در هنگام ثبت کاراکترهای کلمه عبور، از تکرار کلمه عبور در فرآیند ثبت‌نام استفاده می‌شود.
    • بخش دوم: بخش دوم فرم ثبت‌نام دارای ۳ آیتم ورودیست و وارد نمودن یکی از آن‌ها الزامی است؛
      1. نام: منظور نامِ کوچک کاربر است و جهت تکمیل مشخصات کاربر استفاده می‌شود. درصورت عدم انتخاب نام مستعار، از این نام به همراه نام‌خانوادگی، برای معرفی کاربر به مخاطب استفاده خواهد شد. تعداد حروف آن نباید بیشتر از ۲۵ عدد باشد.
      2. نام‌خانوادگی: از این نام جهت تکمیل مشخصات کاربر استفاده می‌شود. درصورت عدم انتخاب نام مستعار، از این نام به همراه نامِ کوچک، برای معرفی کاربر به مخاطب استفاده خواهد شد. تعداد حروف نام‌خانوادگی نباید بیشتر از ۲۵ عدد باشد.
      3. نام مستعار: این نام جهت نمایش و معرفی کاربر به مخاطب استفاده می‌شود و درصورت عدم انتخاب نام مستعار، از نام به همراه نام‌خانوادگی برای این منظور استفاده می‌شود. تعداد حروف نام مستعار نباید بیشتر از ۲۵ عدد باشد.
    • بخش سوم: بخش سوم فرم ثبت‌نام دارای ۲ آیتم ورودیست و وارد نمودن یکی از آن‌ها الزامی است؛ توصیه می‌شود هر دو مورد را ثبت نمایید.
      1. آدرس ایمیل: آدرس ایمیل شناسهٔ دوم کاربر بوده و یکی از راه‌های ارتباطی بین سامانه و کاربر است. از این آدرس می‌توانید برای ورود به این سامانه استفاده کنید و همچنین درصورت نیاز به بازیابی حساب کاربری، این آدرس مورد استفاده قرار می‌گیرد.
        این آدرس جزء حریم خصوصی کاربر محسوب می‌شود و در اختیار دیگران قرار داده نخواهد شد.
        توجه: در انتهای ثبت‌نام، جهت فعال‌سازی حساب کاربری از این آدرس استفاده می‌شود لذا لازم است تا از آدرس معتبر و در دسترس استفاده شود.
      2. شماره تلفن همراه: شماره تلفن همراه، شناسهٔ سوم کاربر بوده و یکی از راه‌های ارتباطی بین سامانه و کاربر است. از این شماره می‌توانید برای ورود به این سامانه استفاده کنید و همچنین درصورت نیاز به بازیابی حساب کاربری، این شماره مورد استفاده قرار می‌گیرد. شمارهٔ تلفن همراه خود را با ارقام انگلیسی درج کنید.
        این شماره جزء حریم خصوصی کاربر محسوب می‌شود و در اختیار دیگران قرار داده نخواهد شد.
        توجه: در انتهای ثبت‌نام، جهت فعال‌سازی حساب کاربری از این شماره استفاده می‌شود لذا لازم است تا از شماره معتبر و در دسترس استفاده شود.
  4. ارسال و ثبت فرم ثبت‌نام: پس از تکمیل فرم ثبت‌نام با کلیک روی دکمه ثبت، فرم ثبت‌نام در سامانه ذخیره شده و بلافاصله یک کد پیامکی (شمارهٔ همراه معرفی شده در فرم ثبت نام) و یک ایمیل برای فعال‌سازی حساب کاربری به آدرس کاربر (آدرس ایمیل معرفی شده در فرم ثبت‌نام) ارسال می‌شود.
  5. فعال‌سازی حساب کاربری: برای فعال‌سازی حساب کاربری، لازم است تا کد پیامکی را در درگاه آن وارد کنید و یا به صندوق ایمیل خود مراجعه کنید و ایمیل مربوطه را باز نموده و روی لینک فعال‌سازی کلیک کنید تا حساب کاربری ایجاد شده، فعال شود.
    نکته ۱ : زمان فعال‌سازی حساب کاربری: ایمیل فعال‌سازی برای ۶۰ دقیقه از زمان ارسال معتبر است و در صورتی که کاربر به هر دلیل بعد از آن زمان قصد استفاده از آن لینک را داشته باشد آن لینک معتبر نخواهد بود و در این صورت لازم است تا کاربر به صفحه ثبت‌نام مراجعه کند و در پایین صفحه روی دکمه «درخواست مجدد کد فعال‌سازی» کلیک کند و پس از درج شمارهٔ تلفن همراه یا آدرس ایمیل (همان آدرسی که قبلا در فرم ثبت‌نام توسط کاربر معرفی شده است) و ارسال آن، لینک یا کد فعال‌سازی جدیدی برای کاربر ارسال خواهد شد.
    نکته ۲ : پس از فعال‌سازی حساب کاربری، کاربر می‌تواند با کلیک روی دکمه «ورود»، در بالا - سمت چپ صفحه و در ادامه وارد کردن نام کاربری (یا آدرس ایمیل / یا شمارهٔ تلفن همراه) و کلمه عبور، وارد سامانه شود.

پنل دسترسی

هر کاربری که از طریق درگاه ورود (دکمه ورود در بالا - سمت چپ صفحه) وارد سامانه شده باشد می‌تواند با کلیک روی دکمه دسترسی‌ها که دقیقا بجای دکمه «ورود» قرار گرفته است به «پنل دسترسی» برسد و از امکانات آن استفاده کند. «پنل دسترسی» شامل لینک‌های زیر است؛

  1. خانه: با کلیک روی این لینک، کاربر در هر صفحه‌ای که باشد به صفحه خانه (صفحه اول وب‌سایت) منتقل می‌شود.
  2. نوشته‌ها و پیش‌نویس‌ها: با کلیک روی این لینک، کاربر به صفحه لیست نوشته‌ها و پیش‌نویس‌های خود منتقل می‌شود.
  3. نشان‌شده‌ها و آرشیوها: با کلیک روی این لینک، کاربر به صفحات لیست نوشته‌هایی که قبلا نشان و یا آرشیو کرده است منتقل می‌شود.
  4. دنبال‌شده‌ها و دنبال‌کننده‌ها: با کلیک روی این لینک، کاربر به صفحه لیست کاربرانی که آنها را دنبال می‌کند (followings) و همچنین صفحه لیست کاربرانی که وی را دنبال می‌کنند (followers)، هدایت می‌شود.
  5. شروع نوشتار جدید: با کلیک روی این لینک، کاربر می‌تواند نگارش یک نوشته جدید را شروع کند.
  6. تنظیمات: با کلیک روی این لینک، کاربر به صفحه تنظیمات حساب کاربری خود وارد می‌شود.
  7. ارتباط با دهکده: با کلیک روی این لینک، کاربر به صفحه ارتباط با سامانه وارد می‌شود. در این صفحه راه‌های مختلف ارتباط کاربر با مسئولین سامانه جهت مطرح نمودن سوالات، مشکلات فنی، پیشنهادات، انتقادها و در خواست همکاری وجود دارد.
  8. خروج: کاربر پس از پایان فعالیت هر جلسه خود در سامانه، به لحاظ رعایت موارد امنیتی، لازم است که با کلیک روی این لینک از سامانه خارج شود. خروج از سامانه به معنای بستن و از بین بردن حساب کاربری نیست.

نویسندگی و همکاری

قبل از شروع و ایجاد یک نوشته در دهکده اندیشه‌ها، لازم است که ابتدا صفحه «نحوه همکاری» به طور کامل مطالعه شود.

ایجاد یک نوشته

هر کاربری که از طریق درگاه ورود (دکمه «ورود» در بالا - سمت چپ صفحه) وارد سامانه شده باشد در صورت تمایل می‌تواند اقدام به تهیه یک نوشته کند. برای شروع، کاربر از طریق پنل دسترسی (بالا - سمت چپ صفحه) و کلیک روی لینک «شروع نوشتار جدید» و یا دکمه «نوشتن مطلب جدید» در صفحه اصلی وب‌سایت، می‌تواند وارد صفحه ایجاد نوشته (صفحه ویرایشگر متن) شود. این صفحه از سه قسمت اصلی تشکیل شده که شامل عنوان، زیرعنوان و ویرایشگر متن اصلی است.

توجه: برای نگارش و ویرایش صحیح یک نوشته لازم است که عرض صفحه نمایشگر سیستم کاربر، بزرگتر از ۹۹۲ پیکسل باشد (منظور استفاده از صفحه رایانه یا تبلت با عرض مناسب است و استفاده از گوشی موبایل برای این منظور به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود) و در غیر این صورت امکان شروع یک نوشته وجود ندارد.

ویرایشگر متن و ابزارهای آن

تنظیمات نهایی و انتشار یک نوشته

پس از ایجاد نوشته، کاربر می‌تواند اقدام به تنظیمات نهایی و انتشار آن نوشته کند. برای این منظور، لازم است ابتدا روی دکمه «انتشار» که در بالای صفحه ویرایشگر قرار گرفته است کلیک شود تا صفحات تنظیمات نهایی و انتشار نوشته ظاهر شود.

همانطور که در تصویر زیر مشاهده می‌شود این بخش از چهار برگه (تب) تشکیل شده است.

تصویر بخش انتشار

ویرایش و توقف انتشار یک نوشته

معرفی و اشتراک‌گذاری یک نوشته

یکی از اهداف اصلی دهکده اندیشه‌ها، آگاهی‌رسانی صحیح به مخاطب است و در این فرآیند تهیه و انتشار یک نوشته عالی اگرچه قسمت مهمی از کار است ولی به تنهایی کافی نخواهد بود. ترویج و توزیع محتوا، حلقه نهایی اتصال مخاطب به نوشته شماست.
نویسنده گرامی، علاوه بر برنامه‌های دهکده اندیشه‌ها برای معرفی نوشته‌های منتشر شده، توصیه می‌شود شما نیز با معرفی و اشتراک‌گذاری لینک صفحه نوشته‌های مربوط به خود در شبکه‌های اجتماعی، در برقراری هر چه بهتر این ارتباط موثر باشید.

انتخاب صفحه‌کلید مناسب

توصیه می‌شود برای تایپ فارسی در نوشته خود از صفحه‌کلید استاندارد ویندوز (Persian Standard Keyboard) استفاده کنید.

نکاتی مربوط به تایپ کاراکترهای فارسی

  1. برای اینکه اعداد به فارسی تایپ شوند لازم است ضمن استفاده از صفحه کلید استاندارد ویندوز، از کلیدهای اعداد بالای صفحه‌کلید استفاده کنید.
  2. برای تایپ صحیح نیم‌فاصله در حالتی که از صفحه کلید استاندارد فارسی (Persian Standard Keyboard) استفاده می‌کنید، کلیدهای ترکیبی Shift + Space را به کار بگیرید.
  3. روش تایپ حرف ربط «ی» بعد از حرف «ه» ناملفوظ وقتی که در پایان یک کلمه قرار می‌گیرد و آن کلمه موصوف یا مضاف باشد؛ مانند ترکیب «تپه بلند – تپه‌ی بلند – تپهٔ بلند».
    در این‌گونه موارد، ۴ روش برای نگارش آن وجود دارد:
    • روش اول: بعد از تایپ حرف «ه»، در صفحه کلید استاندارد ویندوز، از کلیدهای ترکیبی Shift + N استفاده کنید. مانند «تپهٔ بلند». در این روش حرف «ی» به شکل کوچک شده در بالای حرف «ه» قرار می‌گیرد. این روش علی‌رغم ظاهر و خوانایی مناسب اما دو مشکل دارد؛ اول: در بعضی از قلم‌های قدیمی از جمله فونت‌های سری B کارایی ندارد و دوم: از نظر فنی و شناسایی یونی‌کد، در واقع این کاراکتر همزه است و نه «ی» کوچک در بالای حرف «ه».
    • روش دوم: بجای حرف «ه»، با استفاده از کلیدهای ترکیبی Shift + G و البته با استفاده از صفحه کلید معمولی ویندوز، حرف «ه» و «ی» کوچک روی آن را یک‌جا تایپ کنید. مانند «تپۀ بلند». این روش علی‌رغم ظاهر و خوانایی مناسب دو اشکال دارد؛ اول: در صفحه کلید استاندارد ویندوز امکان تایپ آن وجود ندارد، دوم: اشکال مهلک آن اینست که در لیست جستجوهای حرف «ه» قرار نمی‌گیرد و از نظر جستجوی کلمات و سئوی متن بسیار ضعیف است.
    • روش سوم: بعد از تایپ حرف «ه»، از یک نیم‌فاصله استفاده کنید و سپس حرف «ی» را تایپ کنید. مانند «تپه‌ی بلند».
    • روش چهارم: حذف «ی»؛ بعد از تایپ حرف «ه» هیچ کار اضافه‌ای انجام ندهید و بعد از یک فاصله کلمه بعدی را تایپ کنید. مانند «تپه بلند». این روش علاوه بر سادگی بهترین راندمان را از لحاظ سئو دارد و ایراد دستوری هم نداشته و مورد حمایت اغلب اساتید نیز قرار دارد. تنها مشکل آنرا می‌توان خوانایی کمتر نسبت به بقیه روش‌ها دانست.

ویرایشگرهای جانبی و کمکی

برای انجام عملیات ویرایش متن از قبیل فاصله‌گذاری‌ بین کلمات (مانند نیم‌فاصله، فاصله جامد یا متصل، فاصله بعد از نقطه و . . .) از کلیدها یا کلیدهای ترکیبی متعارف رایانه استفاده کنید و برای سرعت دادن به کار، از ماکروهای آماده که معمولا به نرم افزار Word اضافه می‌شوند و یا نرم‌افزارهای ویرایشگر کمکی و جانبی در کنار نرم‌افزار Word استفاده نکنید. این‌گونه ابزارهای کمکی بعضاً غیر استاندارد بوده و موجب برخی از مشکلات و به هم ریختگی‌های متنی در بعضی از مرورگرها می‌شود.

نکات سئو SEO برای نویسندگان

  1. سئو یا SEO مخفف عبارت انگلیسی “Search Engine Optimization” به مفهوم آماده‌سازی هر چه بهتر محتوا برای بررسی موتورهای جستجو در فضای اینترنت است. به عبارت ساده‌تر، سئوی محتوا به مجموعه کارهایی گفته می‌شود که تهیه کننده محتوای وب انجام می‌دهد تا یک صفحه وب از دید موتورهای جستجو به بهترین حالت کیفی خود به نظر برسد.
  2. مهمترین عامل برای ارتقاء سئوی یک نوشته، کیفیت مناسب آن نوشته برای مخاطب است.
  3. کلمات یا عبارات کلیدی نوشته خود را مشخص کنید. کلمات یا عبارات کلیدی، کلمات یا عباراتی هستند که نوشته شما حول آنها تهیه می‌شود.
  4. توجه شود که تکرار کلمات کلیدی نباید به جذابیت و زیبایی متن شما لطمه بزند؛ برای این منظور از مترادف‌ها و معادل‌های کلمات کلیدی نیز استفاده کنید و همچنین کلمات کلیدی را در ترکیب با کلمات مختلف بکار گیرید.
  5. در صورتی که یک کلمه کلیدی در دو شکل با فاصله یا با نیم‌فاصله قابلیت نوشتن داشته باشد، مانند «جامعه‌شناسی» و «جامعه شناسی»، بهتر است هر دو شکل آن استفاده شود. حدود ۵۰ درصد موارد با نیم‌فاصله و ۵۰ درصد با فاصله نوشته شود.
    نکته ۱: بکارگیری کلمات کلیدی در تگ عنوان (title tag) و تگ توضیحات (meta description)، فقط به شکل با فاصله توصیه می‌شود.
    نکته ۲: برای بکارگیری کلمات کلیدی در عنوان اصلی و تیترهای داخلی، زیبایی متن اولویت دارد، بنابراین بهتر است کلمات کلیدی به شکل نیم‌فاصله نوشته ‌شوند.
  6. تیتربندی صحیح و استفاده بجا از تگ‌های عنوان H2, H1 و H3 ضمن خوانا نمودن متن باعث ارتقاء سئوی محتوا می‌شود.
  7. استفاده صحیح از علائم نگارشی، علاوه بر خوانا نمودن متن باعث ارتقاء سئوی محتوا می‌شود.
  8. تمام عکس‌ها و تصاویر درون نوشته، می‌بایست دارای تگ توضیحی alt باشند. افزودن تگ alt، برای ارتقاء سئوی نوشته شدیداً توصیه می‌شود.
  9. نوشته باید دارای تگ عنوان (title tag) و تگ توضیحات (meta description) باشد. افزودن این تگ‌ها، برای ارتقاء سئوی نوشته شدیداً توصیه می‌شود.

گزارش تخلف

کلیه کاربران این امکان را دارند، در صورتی که در یک نوشته یا یک دیدگاه، متوجه کلمات، عبارات و یا تصاویری شدند که به نوعی حاوی مضامین غیراخلاقی یا تخلف از قوانین این سامانه باشد را اطلاع رسانی کنند. برای این منظور با کلیک روی آیکون سه نقطه کنار نوشته یا دیدگاه و سپس کلیک روی لینک گزارش تخلف، پنل ثبت گزارش ظاهر خواهد شد و امکان ثبت آن تخلف فراهم می‌شود.

ارتباط با مسئولین دهکده اندیشه‌ها

کلیه مخاطبین این سامانه جهت مطرح نمودن درخواست‌ها، سوالات، مشکلات فنی، پیشنهادات و انتقادهای خود، با مراجعه به صفحه «ارتباط با دهکده» و از طریق روش‌های زیر امکان برقراری ارتباط با مسئولین این سامانه را خواهند داشت.

درخواست همکاری

کلیه مخاطبین این سامانه که علاقه‌مند به تهیه نوشته و تولید محتوای نوشتاری هستند، می‌توانند با مراجعه به صفحه «ارتباط با دهکده» و در بخش «دعوت به همکاری»، به خانواده نویسندگان دهکده اندیشه‌ها بپیوندند.