VM

دهکده اندیشه‌ها
تعامل اندیشه‌ها، راهی مطمئن برای تغییر

Sanaz

@Sanaz

comment
bookmark
more-options
comment
bookmark
more-options

اینترنت پرسرعت 4G به کره ماه رسید!

شاید کمتر کسی حتی به این موضوع فکر می‌کرد که روزی اینترنت 4G که تنها یک دهه از تولد آن گذشته است به فرای کره زمین پابگذارد.

این روزها، نسل جدید اینترنت پرسرعت، یعنی اینترنت 5G در بیشتر کشورهای جهان در دسترس همگان قرار گرفته است. نسلی نوپا از دنیای اینترنت که امکانات و سرعتی فراتر از نسل‌های قبلی خود ارائه می‌کند. این نسل‌های اینترنت که هر کدام به فاصله حدود یک دهه از یکدیگر متولد گشته‌اند، موفق شده‌اند تا ارتباطات جهانی را به سرعت دگرگون سازند. اگرچه این فناوری توانسته است میلیاردها دستگاه را به طور مقرون به‌صرفه در سرتاسر زمین به هم متصل کند. اما شاید کمتر کسی حتی به این موضوع فکر می‌کرد که روزی اینترنت 4G که تنها یک دهه از تولد آن گذشته است به فرای کره زمین پابگذارد.

 

کره ماه تحت پوشش اینترنت 4G

طبق اعلام برنامه‌های ناسا، این مجموعه قصد دارد تا با همکاری شرکت نوکیا در سال 2024 با فناوری اینترنت 4G/LTE یک‌بار دیگر بر روی کره ماه پابگذارد و با این اقدام بزرگ خود گامی شگرفت در توسعه علم و پیشرفت جهان بردارد. چند سالی است که ایده این طرح در ناسا مطرح شده است و تأمین مالی آن نیز صورت پذیرفته است.

نوکیا برای اجرای این طرح با شرکت Lunar Outpost واقع در در ایالت کارولینای شمالی و شرکت Intuitive Machines که یک شرکت هوافضای آمریکا است همکاری دارد. جالب است که بدانید شرکت Intuitive Machines در سال 2013 توسط یک کارآفرین ایرانی به نام کمال غفاریان تاسیس گردیده است.

 

اینترنت 4G در کره ماه

 

نوکیا در کره ماه به دنبال چیست؟

تیری کلاین، رئیس بخش تحقیقات آزمایشگاه‌ بل (یک آزمایشگاه علمی باسابقه در آمریکا که توسط نوکیا خریداری گردیده است) در یک بیانیه اطلاعاتی و در پاسخ به این سوال می‌گوید: 

"برای ما کاملا مشخص است که برای هر گونه حضور پایدار انسانی در ماه و مریخ در آینده، اتصال و ارتباطات بسیار مهم است. وی افزود که برای فضانوردان ضروری است که به همان اندازه که روی زمین برای اجرای برنامه‌های کاربردی خود و پشتیبانی از فعالیت‌های خود به فناوری دسترسی دارند، در فضا نیز از این امکان بهره‌مند گردند. تلاش شرکت نوکیا این است که در حالت ایده‌آل، فضانوردان در ماموریت‌های آینده خود از اینترنت 4G برای تقویت «قابلیت‌های ارتباط صوتی و تصویری، قابلیت تله‌متری(سنجش پارامترها از راه دور) و تبادل داده‌های بیومتریک (داده‌های بیومتریک شامل ویژگی‌های فیزیکی و رفتاری مانند اثرانگشت، صدا و … برای احراز هویت و دسترسی ایمن به سرویس‌ها می‌باشد)، نرم‌افزارهای سنجش از راه دور  یا کنترل روباتیک» استفاده نمایند."

 

در حال حاضر امکان ایجاد ارتباطات در کره ماه وجود ندارد؟

تا به امروز برای ایجاد ارتباطات فضایی از شبکه‌های آنالوگ استفاده شده است که طبیعتا در مقابل اینترنت 4G  دارای محدودیت‌های بی‌شماری است. به عنوان مثال در سیستم آنالوگ شاهد مصرف بالای انرژی و محدودیت میزان ارسال داده میان کاوشگرها و ایستگاه‌های فضایی هستیم. اینترنت نسل چهارم می‌تواند از ارتباطات سطح ماه در فواصل بیشتر با سرعت بالاتر و قابلیت اطمینان بیشتر نسبت به شبکه آنالوگ پشتیبانی نماید. 

 

اینترنت نسل چهارم در کره ماه

 

آیا میزان پیشرفت این پروژه امیدوار کننده است؟

اگرچه راه‌اندازی این شبکه برای "هر گونه حضور پایدار انسانی در ماه و مریخ " حیاتی خواهد بود اما باید گفت حتی نام این طرح خود بزرگترین چالش است، چرا که در ابتدا باید بتوانند فناوری 4G را برای مقاومت در برابر شرایط سخت فضا طراحی نمایند. نوکیا این پروژه را در سال 2020 استارت زده و بودجه 14.1 میلیون دلاری نیز برای تأمین مالی این پروژه تخصیص داده است. این شرکت قصد دارد در آزمایشات اولیه،  قابلیت‌های ارتباطی کوتاه برد و برد بلند خود را در فاصله‌های نزدیکتر به زمین مانند چند صد متر تا چند کیلومتر آزمایش نماید.  طبق گفته تحلیلگران "اگر سخت افزار این طرح همانطور که نوکیا ادعا نموده است بدون تاخیر، آماده و تایید گردد، می‌توان امیدوار بود که در سال 2023 پرتابی موفقیت‌آمیز از این فناوری به کره ماه داشته باشیم".

 

اینترنت 4G راه نجات پروژه آرتیمیس

چنانچه اینترنت پرسرعت با موفقیت بر روی کره ماه برقرار گردد، می‌تواند زمینه را برای ماموریت‌های آینده آرتمیس به ماه فراهم کند. ماموریت‌های آرتمیس تاکنون شامل پروازهای بدون سرنشین به ماه بوده است اما اجرای این پروژه می‌تواند پس از دهه‌ها، آرتیمس را به جهت ارسال فضانوردان به کره ماه متقاعد سازد. برنامه فعلی آرتیمس این است که در سال 2025 دو فضانورد را بر روی سطح ماه فرود بیاورد. پس از ماموریت آپولو در سال 1972 این دومین باری است که فضانوردان می‌خواهند روی ماه قدم بزنند. یکی از اهداف کلیدی این طرح کمک به اکتشافات و آزمایشات بیشتر به منظور یافتن اکسیژن قابل تنفس برای فضانوردان، آب آشامیدنی و سوخت موشک است.

 

اینترنت پرسرعت نوکیا در کره ماه

 

دنیای تکنولوژی در انتظار رونمایی از فناوری اینترنت نسل چهارم  در کره ماه

همه دوستداران تکنولوژی مشتاقانه منتظر هستند تا امسال خبر موفقیت آمیز بودن این فناوری را بشنوند. با وجود آنکه هنوز به طور دقیق اعلام نشده است که چه بخش‌هایی از کره ماه تحت پوشش این فناوری قرار خواهند گرفت اما پیاده‌سازی اینترنت نسل چهارم در فراسوی مرزهای زمین می‌تواند تأثیر بزرگی بر ماموریت‌های آتی به ماه، ارتباط بین دستگاه‌های ماه نورد، ساکنین ماه و فضانوردان و حتی فراتر از آن یعنی ساکنین زمین داشته باشد. 

 

 

 

برگرفته از وب سایت نوکیا 

 https://www.nokia.com/about-us/newsroom/articles/nokia-aims-for-the-moon-with-lte4g

 

comment
bookmark
|

نظر یا دیدگاه خود را، راجع به این نوشته در این محل درج نمایید.