VM

دهکده اندیشه‌ها
تعامل اندیشه‌ها، راهی مطمئن برای تغییر

azadehabbasi

@azadehabbasi

ماموریتم نویسندگی است و تلاشم آگاهسازی و ارایه اطلاعات مفید بر پایه تجربیات کاری و پتانسیل هایم. در اینجا،به دنبال نگارش متون جذاب و کاربردی در حوزه کارآفرینی . . .

comment
bookmark
more-options
comment
bookmark
more-options

ویژگی‌هایی که نشان می‌دهند کارآفرین نیستید

کارآفرین شدن راه پر پیچ و خمی است که ویژگی‌های خاص خود را می‌طلبد. آیا تا به حال فکر کرده‌اید چه کسانی نمی‌توانند کارآفرین شوند؟

کارآفرین شدن سختی‌های خود را دارد و هر کسی نمی‌تواند این عنوان را به‌راحتی بدست آورد. برای موفقیت در این راه نیاز به کار مداوم و طولانی مدت، فعال بودن و هدفمند زندگی کردن است. از طرفی باید کاملا با مسیری که می‌خواهید در آن حرکت کنید آشنا باشید. البته دلایل مختلفی در شکست و موفقیت یک نفر به‌عنوان کارآفرین وجود دارد. در بسیاری از موارد ممکن است چندین بار شکست را تجربه کنید، اما در نهایت با تلاش و پشتکار و بازنگری کارهایتان می‌توانید یک برنده باشید. در هر حال راه‌اندازی کسب و کار شخصی، موضوعی شگفت‌انگیز است که هر کسی را برای حرکت به سمت آن وسوسه می‌کند. بله... حتی تصورش هم بسیار دل‌نشین است. اما شما به عنوان یک علاقمند به کارآفرینی، حتما با مقالات زیادی برخورد کرده‌اید که نشانه‌های کارآفرین بودن را بیان کرده‌اند، اما بهتر است برای یک‌بار از زاویه دیگری به موضوع نگاه کنیم: اینکه چه نشانه‌هایی رنگ و بوی کارآفرین نبودن دارد؟

 

1- دوست دارید در منطقه امن خود بمانید

یک فرد کارآفرین، هیچ دو روز یکسانی ندارد. به‌عنوان مثال او شخصی است که یک روز را به‌طور کامل به نوشتن، طراحی کردن یا کد نویسی اختصاص می‌دهد، روز بعد هم به‌دنبال تماس‌های فروش و یا مهمان یک برنامه تلویزیونی و رادیویی است. اما آنچه مسلم است، در مسیر کارآفرینی شما باید از منطقه امن و راحت خود بیرون آمده و ریسک کنید. پس در ابتدا از خود بپرسید " آخرین باری که ریسک کردید چه زمانی بوده است؟" اگر چیزی را به خاطر نیاوردید، شاید کارآفرین شدن انتخاب درستی برایتان نباشد. 

در این راه ممکن است شما چند سال اول را بدون هیچ درآمدی سپری کنید، پس باید آمادگی روبرو شدن با هر شکست و ناامیدی را داشته باشید. این موضوع را به خاطر بسپارید که کارآفرین شدن راه سریعی برای پولدار شدن نیست و درآمدزایی مناسب از این راه ممکن است طی ماه‌ها و یا سال‌ها اتفاق بیفتد. نکته مهم در این میان پایدار ماندن و تداوم کار حتی در صورت شکست است، بنابراین کسب و کارتان را با در نظر گرفتن زمانی مشخص برای فعالیت مداوم بر حسب شرایط محیطی و منابع مالی خود آغاز کنید و در طول این مدت ریسک شکست‌ها و مشکلات را به جان بخرید.

 

برای کارآفرین شدن باید از منطقه امن خود خارج شوید

 

2- کارهای خود را مرتبا به تعویق می‌اندازید

اگر نتوانید زمان خود را به‌درستی مدیریت کنید، به‌عنوان یک کارآفرین شکست خواهید خورد.  وقتی برای خودتان کار می‌کنید، هیچ مدیر یا رییسی ندارید که شما را برای انجام کارها در زمان مشخص زیر نظر بگیرد. از طرفی کسی هم وجود ندارد که بفهمد شما سخت کار می‌کنید یا خیر. پس اگر به نظر خود سخت کار می‌کنید اما به‌جایی نمی‌رسید، باید یک قدم به عقب برداشته و وظایف و کارهای خود را بررسی و اولویت‌بندی کنید. به عبارتی به یاد داشته باشید به‌جای تمرکز بر چندین کار، با اولویت‌بندی آن‌ها، بر رسیدگی روی مهم‌ترین‌ها متمرکز شوید. برای این کار وظایف خود به‌عنوان کارآفرین را می‌توانید در چهار دسته زیر طبقه‌بندی کنید:

  • کارهای فوری و مهم: فعالیت‌هایی که باید به‌سرعت انجام شوند، حال می‌خواهد گفتگو با مشتری جدید باشد، یا انتشار پست وبلاگتان. در هر حال این کارها باید بدون وقفه طولانی و در اولین فرصت  انجام شوند.
  • کارهای مهم اما غیر فوری: فعالیت‌هایی که اگر همین الان آن‌ها را انجام ندهید، دنیا به پایان نمی‌رسد. این کارها می‌تواند به‌روزرسانی و چک کردن شبکه‌های اجتماعی و یا ایمیل‌های کاری باشد.
  • کارهای فوری اما با اهمیت کمتر: فعالیت‌هایی مثل تمدید مجوز کسب و کار یا سفارش لوازم جدید برای دفتر کار که انجام آ‌ن‌ها را می‌توانید به فرد دیگری واگذار کنید.
  • کارهای غیر فوری و غیر مهم: در یک کلام، وقت خود را با انجام این کارها تلف نکنید! البته این به آن معنا نیست که انجام آن‌ها به کسب و کارتان کمک نمی‌کند، بلکه بهتر است زمان مناسب دیگری را به آن اختصاص دهید.

3- بر روی یادگیری نحوه بازاریابی سرمایه‌گذاری نمی‌کنید

یادگیری بازاریابی زمان زیادی می‌برد و این، کار نسبتا سختی است. اما وقتی به‌عنوان کارآفرین شروع به کار می‌کنید، در اصل شما همزمان یک مدیر عامل، یک مدیر ارشد مالی، یک مدیر حقوقی و یک مدیر بازاریابی و ... هستید. پس لازم است زمانی را صرف یادگیری مهارت‌های مختلف و به‌ویژه نحوه بازاریابی محصولات و خدمات خود کنید. شما ممکن است یک محصول بسیار خاص و ویژه داشته باشید اما تا زمانی‌که یک مسیر درست بازاریابی برای آن نداشته باشید، کسب و کارتان با خطر مواجه خواهد شد. 

 

مهارت بازاریابی یک مهارت مهم برا یکارآفرین شدن است

4- برنامه‌ریزی دارید اما به آن عمل نمی‌کنید

بسیاری از افراد فکر می‌کنند که داشتن یک برنامه‌ریزی به معنای راه‌اندازی یک کسب و کار است و این یعنی یک تفکر اشتباه! برنامه‌ریزی، بدون عمل کردن معنی ندارد. این موضوع دقیقا مثل این است که برای رفع گرسنگی خود، لیستی از وعده‌های غذایی در طول یک هفته را تهیه کنید، بدون آنکه شروع به پخت آن‌ها کنید.

البته تقریباً 40 درصد افراد فکر می‌کنند که در صورت راه‌اندازی یک کسب و کار شکست می‌خورند و این، آغاز یک برنامه‌ریزی بدون عمل است. اما باید بدانید که در زندگی یک کارآفرین شکست معنا ندارد و او پس از برنامه‌ریزی مناسب و آماده کردن مقدمات، کسب و کار خود را آغاز می‌کند. به عبارتی کارآفرین بودن برای افرادی که از شکست می‌ترسند، مناسب نیست. پس شما درحالی‌که برنامه‌ریزی لازم را انجام می‌دهید، باید اقدامات روزانه برای رسیدن به آن را نیز عملی کنید. همیشه کارهایی وجود دارند که می‌توانید در جهت آن قدم بردارید. اما اگر تنها کاری که انجام می‌دهید، تهیه فهرستی از فعالیت‌های مورد نظرتان باشد، آن موارد هرگز انجام نمی‌شوند.

5- با همه افراد کنار می‌آیید

یک‌بار برای همیشه این موضوع را برای خود حل کنید که " کارآفرین بودن به معنای محبوب بودن نزد همه نیست!"  از نیاز به استخدام و اخراج کارکنان تا همکاری با شرکای تجاری با نظرات مختلف و مخالف شما، در همه آنها باید بدانید زمانی که دیگران موافق و هم عقیده‌تان نیستند چگونه برای ایده‌ها و تفکرتان مبارزه کنید. 

جالب است بدانید طی یک مطالعه علمی مشخص شده است که احتمال کارآفرین شدن افراد غیر اجتماعی نسبت به سایرین بیشتر است. پس در این راه به دنبال محبوب بودن نباشید. شما نمی‌توانید نگران دوست داشتنی بودن یا نبودن خود در نزد کارمندان یا دیگران باشید.

از طرفی کارآفرینان توانایی متقاعدسازی بیشتری نسبت به افراد عادی دارند و برای آن مبارزه می‌کنند. بنابراین اگر جزو آن دسته افراد هستید که نمی‌توانید مذاکره و بحث را تحمل کنید، کارآفرین بودن برای شما مناسب نیست. البته این به آن معنا نیست که برای پیش بردن کارهای خود بر سر مردم فریاد بزنید، بلکه باید به‌عنوان یک رهبر تاثیرگذار، در کمال آرامش و با اقتدار کارهایتان را جلو ببرید. 

 

در مسیر کارآفرینی یک رهبر تاثیرگذار باشید

 

و بدانید که همه کارآفرین نمی‌شوند مگر اینکه...

 

بله..کارآفرین شدن کار هر کسی نیست! سختی‌هایی که در این مسیر وجود دارد برای ترساندن و عقب‌گرد بیشتر مردم کافی است. توجه کنید که برای قدم گذاشتن در این راه:

  • شما باید آماده روبرو شدن با شکست باشید و یاد بگیرید که چگونه از منطقه امن خود خارج شوید.
  • شما باید از شکست درس گرفته و بعد از بازنگری کارهایتان، مجددا به راه خود ادامه دهید.
  • شما باید برای به ثمر رسیدن ایده‌های خود گام‌های عملی بردارید و مدیریت زمان را به‌درستی رعایت کنید.
  • شروع یک کسب و کار در آغاز راه، می‌تواند تنها یک بنیان‌گذار داشته باشد که در برابر کل دنیا و مشکلاتش به‌تنهایی ایستاده است. اما اگر خوش‌شانس هستید و شریکی با اخلاقیات مشابه خود دارید، این موضوع کار شما را بسیار ساده خواهد کرد.

پس اگر مسیر کارآفرین شدن انتخاب شماست، با تقویت توانایی‌های خود رویاهای‌تان را تحقق ببخشید.

 

 

مرجع:

 

https://neilpatel.com/blog/7-signs-not-cut-entrepreneur

comment
bookmark
|

نظر یا دیدگاه خود را، راجع به این نوشته در این محل درج نمایید.